دیسپرس کننده رنگ چیست؟

دیسپرس کننده رنگ در صنعت نساجی، به شدت پر کاربرد ظاهر شده است. شاید این صنعت بدون حضور این ماده نیز بتواند به تمامی فعالیت‌های خود ادامه دهد، اما در صورتی که دیسپرس وجود داشته باشد، تولید پارچه کیفیت قابل قبولی خواهد داشت.

اگر نمی‌دانید دیسپرس کننده چیست؛ اگر نمی‌دانید در چه مواردی به کار برده می‌شود؛ اگر می‌خواهید با انواع آن آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید و مقاله “عمق دهنده رنگ نساجی چیست” را نیز بخوانید تا اطلاعاتتان کامل شود.

برای خرید محصول دیسپرس کننده کلیک کنید 

آیا در مورد دیسپرس کننده‌های رنگ چیزی می‌دانید؟

دیسپرس کننده‌، یک ماده خنثی است؛ بار مثبت و منفی ندارد و در تولید رنگ و جوهر به کار برده می‌شود. یکی از مهم‌ترین مسائل و مشکلاتی که در صنعت نساجی وجود دارد، عدم مخلوط نشدن تمامی اجزای رنگ در هم است. رنگ‌هایی که امروزه به کار برده می‌شوند، مخلوطی از مواد متفاوت، چون رنگدانه، چسب، رقیق کننده و افزودنی‌های متفاوت هستند. برای آنکه تمامی مواد نامبرده یکنواخت و متوازن با هم ترکیب شوند، حضور دیسپرس کننده رنگ، لازم و ضروری به نظر می‌رسد. از این ماده به عنوان یکی از ضروری‌ترین انواع افزودنی یاد می‌کنند.

دیسپرس کننده، یک عامل بسیار مهم در تعیین کیفیت رنگ است. خواصی چون دانه‌بندی، حفظ کیفیت و پایداری در زمان انبارداری از جمله تاثیراتی است که استفاده از این ماده از خود به جای می‌گذارد. نکته بسیار مهمی که در خصوص استفاده از این مواد باید مورد توجه قرار داد، پخش یکنواخت آنها در تولید رنگ است. اگر این ماده به صورت یکنواخت در رنگ پخش نشود، برخی مسائل و مشکلات زیر بروز پیدا می‌کند:

  • عدم یکنواختی در پخش دیسپرس کننده رنگ، میزان براق بودن سطح پارچه کاهش پیدا می‌کند؛ این عارضه به دلیل تشکیل رنگ‌دانه‌های بزرگ به وقوع می‌پیوندد.
  • از قدرت پوشانندگی رنگ کاسته می‌شود.
  • لخته شدن ذرات رنگ از دیگر عوارضی است که در اثر عدم یکنواختی دیسپرس کننده ممکن است روی دهد.
  • مقاومت در برابر نور و هوا نیز کمتر می‌شود.
  • ایجاد برخی عیوب ظاهری از دیگر عوارضی است که ممکن است مشاهده شود.
این مقاله رو از دست نده!>>>
خرید عمده شلوار جین مردانه

نکته دیگری که خوب است در جهت کامل‌تر شدن بحث عنوان کنیم، این است که از این ماده برای پایدار نگه‌داشتن دیسپرسیون انجام می‌شود. در مخلوط رنگ، ذرات رنگ‌زا به هم می‌چسبند و یک رسوب در داخل آن ایجاد می‌کنند؛ دیسپرس‌کننده‌ها برای عدم ایجاد این رسوبات به کار برده می‌شوند. انواع دیسپرس کننده در نساجی که باید بشناسید به شرح زیر است:

  • دیسپرس کننده پودری
  • دیسپرس کننده پرک
  • دیسپرس کننده مایع

کیفیت دیسپرس کننده یا کمیت آن؛ کدام مهم‌تر است؟

نقش دیسپرس کننده رنگ در نساجی، بسیار حیاتی و مهمی است. امروزه طیف وسیعی از این ماده وجود دارد، اما آیا همه آنها صلاحیت و شایستگی لازم برای استفاده در نساجی را دارند؟ مسلما، خیر. انتخاب یک دیسپرس کننده با کیفیت نیاز به دقت و شناخت انواع آن دارد.

در کنار انتخاب نوع دیسپرس کننده، موضوع بسیار مهم دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، استفاده از آن به میزان کافی است. اگر یک دیسپرس‌کننده به اندازه کافی استفاده نشود، مشکلات زیادی را در پایداری رنگ به خصوص در زمان انبارداری محصولات ایجاد می‌کند.

نه تنها کم استفاده کردن از دیسپرس کننده می‌تواند مشکلات زیادی را به بار آورد، بلکه استفاده زیاد و نابجا از آن نیز دردسرساز و مشکل‌زاست. اگر دیسپرس کننده رنگ بیش از مقداری که باید، به کار برده شود، برخی ویژگی‌ها و خصوصیات رنگ تحت تاثیر قرار می‌گیرد. از جمله ویژگی‌هایی که به دلیل استفاده زیاد از دیسپرس کننده تغییر می‌کند، می‌توانیم به ایجاد حباب و یا کف‌های بسیار ریز اشاره کنیم. درست است که می‌توان این مشکل را حل کرد، اما این کار، کار بسیار سختی است و در ضمن، ممکن است باعث کاهش خواص شستشویی پارچه نیز شود. این نکته را همیشه مد نظر داشته باشید، انتخاب دیسپرس به نوع رنگ بستگی دارد.

فعالان صنعت نساجی به این ۴ دلیل بسیار مهم از دیسپرس‌کننده‌ها استفاده می‌کنند!!!

دیسپرس کننده رنگ یکی از ترکیبات بسیار مهم در صنعت نساجی است. بالا بودن اهمیت این موضوع به کاربردهای مهمی برمی‌گردد که دیسپرس دارد. برخی از مهم‌ترین کاربردهای آن را در ادامه آورده‌ایم:

  • دیسپرس کننده‌ها از ایجاد برخی رسوبات الیگومر در دستگاه‌های مخصوص رنگرزی جلوگیری می‌کنند. الیگومرها با رسوب در سطح پارچه، مانند یک فیلتر عمل می‌کنند و از اینکه رنگ به داخل پارچه نفوذ پیدا کند، جلوگیری به عمل می‌آورند. از بین بردن این رسوبات کار راحتی نیست.
  • یکی دیگر از مسائل و مشکلاتی که در مورد رنگ در نساجی به چشم می‌خورد، باقی ماندن جای لکه روی الیاف پشمی است. دیسپرس کننده رنگ به دلیل جلوگیری از ایجاد رسوب، نمی‌گذارد هیچ لکه‌ای روی پارچه پشمی باقی بماند.
  • این ماده، قابلیت رنگ آمیزی پارچه‌های متفاوت، مانند پلی استر، پنبه، ویسکوز، الیاف پشمی و غیره را دارد و باعث می‌شود رنگ به صورت یکنواخت‌تر و زیباتری روی پارچه پخش شود.
  • مهم‌ترین و قابل‌توجه‌ترین کاربرد این ماده، جلوگیری از ایجاد رسوب و ته‌نشین شدن رنگ است. هر چه مایعِ رنگ، همگن‌تر و یکنواخت‌تر باشد، پارچه نهایی رنگ زیباتری خواهد داشت.
این مقاله رو از دست نده!>>>
پارچه سنگ شور چیست ؟

دیسپرس کننده رنگ با کیفیت را از کجا می‌خرند؟

در مورد دیسپرس کننده رنگ صحبت کردیم و گفتیم که از این ماده برای آنکه رنگ مورد استفاده در نساجی یکنواخت باقی بماند و ته نشین نشود، به وفور استفاده می‌کنند. اما سوالی که در اینجا پیش می‌آید، این است که آیا هر دیسپرس‌کننده‌ای می‌تواند به عنوان یک گزینه مناسب برای استفاده در نساجی باشد؟ آیا نباید برای تهیه آن به مجموعه‌های معتبر مراجعه کرد؟ آیا یک مجموعه معتبر برای تهیه این ماده می‌شناسید؟

نه تنها در مورد خرید دیسپرس کننده، بلکه در مورد خرید هر ماده و ترکیب شیمیایی دیگر نیز کیفیت است که حرف اول را می‌زند. درست است که امروزه، فروشندگان و ارائه‌کنندگان این ترکیب، فعالیتی بیش از حد تصور پیدا کرده‌اند، اما با این حال نباید دست از تلاش برای خرید دیسپرس کننده با کیفیت برداشت. افرادی که به این ماده نیاز مبرم دارند، باید در موقع خرید با دقت عمل بالایی عمل کنند و به سراغ مراجع معتبر تهیه این ماده بروند. کیمیا نساجین یکی از بهترین جاهایی است که می‌توانید برای خرید این ماده به آنجا مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
خدمات سنگشویی تنها به صورت عمده ارائه میشود