اسید استیک چیست؟

اسید استیک چیست؟ سوالی است که ما قصد داریم در این مقاله پیرامون آن صحبت کنیم و در مورد خواص، کاربردها و روش‌های تولید آن نکاتی را بیان کنیم. علم شیمی، علم بسیار جذابی‌ است؛ در این علم، مواد شیمیایی متفاوت با خواص گوناگون ترکیب می‌شوند و یک ماده جدید با خواصی جدید خلق می‌گردد. علاوه بر خلق مواد جدید، کشف خواص نیز از دیگر رسالت‌هایی است که علم شیمی به عهده شیمیدان‌ها قرار داده ‌است. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتر و کامل‌تری را در رابطه با این اسید به دست آورید.

بررسی ماهیت اسید استیک

اسید استیک چیست و چه خواصی دارد؟

اولین و مهم‌ترین سوالی که قصد داریم در اینجا به آن پاسخ دهیم، این است که اسید استیک چیست. اسید استیک، همان طوری که از نام آن مشخص است، نوعی اسید به شمار می‌رود و نام‌های متفاوتی مانند استیک اسید گلاسیایل، اتیل اسید و اتانوئیک اسید دارد. خرید اسید استیک در صنعت بسیار رایج است، زیرا این ماده دارای خواصی است که در ادامه به بررسی آن می پردازیم. خواص زیر از مهم‌ترین و برجسته‌ترین خواص این اسید می‌باشد:

  • اسید استیک غلیظ خورندگی بالایی دارد.
  • به راحتی در آب حل می‌شود.
  • یک مایع بی‌رنگ است و بویی شبیه به بوی سرکه دارد.
  • در اتانول، اتر، استون و تتراکلترومتان به راحتی حل می‌شود.
  • امکان تولید آن به دو روش طبیعی و مصنوعی وجود دارد.
  • از جمله قدیمی‌ترین اسیدهایی است که توسط انسان کشف شده است.
  • در برخی میوه‌های فاسد، این ماده به صورت طبیعی تولید می‌شود.
  • در صنایع مختلف می‌توان از آن استفاده کرد.
  • طعم ترش و بوی تندی دارد.

اسید استیک را چگونه تولید می‌کنند؟

در ادامه معرفی و صحبت در خصوص اسید استیک چیست، قصد داریم در مورد روش‌های تولید این ماده نیز نکاتی را ارائه کنیم. همان طوری که در فوق اشاره کردیم، این ماده به دو صورت طبیعی و مصنوعی تولید می‌شود. در ادامه، برخی روش‌های تولید اسید استیک آورده شده‌است.

روش های تولید اسید استیک

روش های تولید اسید استیک

تولید اسید استیک با روش کربنیلاسیون متانول

یکی از روش‌های مصنوعی برای تولید استیک اسید، روش کربنیلاسیون متانول است. در این روش، متانول و مونوکسیدکربن با هم واکنش داده و در نهایت اسید استیک تولید می‌شود. برای انجام این واکنش به یک کاتالیزور فلزی نیاز است.

این مقاله رو از دست نده!>>>
دیسپرس کننده رنگ چیست؟

تولید اسید استیک با اکسیداسیون استالدئید

از دیگر پاسخ‌هایی که می‌توان در مورد روش‌های تولید اسید استیک چیست عنوان کرد، روش اکسیداسیون استالدئید است. این روش در گذشته تنها راه تولید اسید استیک بود، اما امروزه در جایگاه دوم قرار گرفته است. استالدئید در مجاورت هوا و یا اکسیژن، تجزیه شده و یکی از موادی که در این تجزیه به وجود می‌آید، اسید استیک است. برای انجام این واکنش نیاز است از کاتالیزورهای فلزی مانند کبالت، نمک نفتنات و کروم استفاده گردد. محصولات جانبی این واکنش، اتیل استات، فرمالدئید و اسید فرمیک هستند که به دلیل داشتن نقطه جوش پایین‌تر از اسید استیک، به راحتی و با کمک تقطیر جدا می شوند.

تخمیر بی هوازی اسید استیک چیست؟

همان طوری که در فوق اشاره کردیم، اسید استیک به صورت طبیعی هم تولید می‌شود. در این روش که به آن تخمیر بی‌هوازی می‌گویند، باکتری‌های متعلق به خانواده کلستریدیوم یا استوباکتریوم قادرند بدون حضور اتانول، قند را به اسید استیک تبدیل کنند.

کاربردهای اسید استیک

این ماده، کاربردهای زیادی دارد که دلیلی بر بالا بودن فروش اسید استیک است. برخی از مهم‌ترین آنها در ادامه آورده شده‌است:

حوزه پزشکی

یکی از مهم‌ترین و قابل‌توجه‌ترین کاربردهایی که می‌توان در مورد اسید استیک نام برد، کاربرد آن در حوزه پزشکی است. در دهه ۱۸۰۰ با تزریق این اسید به تومورها، بیماری سرطان را درمان می‌کردند. خوب است بدانید این ماده به دلیل ماهیت اسیدی که دارد، از قدرت بالایی برای ضدعفونی کردن برخوردار است. یک نوع عفونت پوستی که در اثر فعالیت باکتری سودومونا ایجاد می‌شود، به کمک این اسید به راحتی قابل درمان می‌باشد. به همین دلیل خرید اسید استیک در صنعت پزشکی بسیار رایج می باشد.

کاربرد اسید استیک در پزشکی

خالص سازی ترکیبات آلی

از دیگر کاربردهای اسید استیک می‌توان به خالص سازی ترکیبات آلی اشاره کرد. اسید استیک، یک حلال پروتیک قطبی است و از آن برای تبلور مجدد و خالص سازی ترکیبات آلی استفاده می‌کنند.

تولید ایندرید استیک

یکی از مهم‌ترین موادی که برای تولید فیلم‌های عکاسی باید حضور داشته باشد، استات سلولز است. برای تولید استات سلولز از انیدریک استیک استفاده می‌کنند. انیدریک استیک به عنوان یک عامل استیلاسیون مطرح می‌باشد و برای تولید آن نیاز است که مولکول‌های اسید استیک حضور داشته و در فرآیند میعان شرکت کنند.

صنعت غذا

برای ایجاد طعم ترشی در خوراکی‌ها و یا سایر مواد غذایی از سرکه استفاده می‌کنند. سرکه حاوی ۴ تا ۸ درصد اسید استیک است. با درک سوال اسید استیک چیست، می‌توان متوجه شد که چرا از این اسید در صنعت غذا استفاده می‌کنند. بخش زیادی از فروش اسید استیک در صنعت غذا به انجام می رسد.

اسید استیک در صنعت غذا

مشتقات اسید استیک چه کاربردهایی دارد؟

در ادامه بررسی کاربردهای اسید استیک چیست، لازم است در مورد کاربرد مشتقات تولید شده از این اسید نیز نکاتی را ذکر کنیم. مواردی که در زیر آورده‌ایم، برخی از مهم‌ترین مشتقات این اسید و کاربردشان است:

  • استات سدیم؛ نوعی نگهدارنده غذاست و در صنایع غذایی استفاده می‌شود.
  • استات آلومینیوم؛ به عنوان یک ماده اولیه در تولید رنگ مطرح است.
  • استات مس II؛ به عنوان یک رنگدانه از خواص آن استفاده می‌کنند.
  • اسید برومو استیک؛ برای تولید اتیل برومواستات استری مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • اسید تری فلوئوراستیک؛ در سنتز آلی به عنوان یک واکنشگر معمولی به کار برده می‌شود.
این مقاله رو از دست نده!>>>
واردات پرمنگنات پتاسیم ⚡ با قیمت عالی

۴ نکته مهم نگهداری اسید استیک چیست؟

برای کاهش خطرات ناشی از این اسید، رعایت این نکات لازم و ضروری است:

  • در انبارهایی که این اسید نگهداری می‌شود، کشیدن سیگار ممنوع می‌باشد.
  • برای کاهش خطر آتش سوزی ناشی از گازهای آزاد شده از این اسید، اقدامات لازم جهت جلوگیری از حریق باید رعایت گردد.
  • بهتر است این اسید در دمای ۱۵ تا ۲۵ درجه سانتی گراد نگهداری شود.
  • درب ظرف محتوی اسید استیک باید کاملا محکم باشد.
  • این اسید را نباید با مواد ناسازگار ترکیب کرد.

شرایط ایمنی اسید استیک

شاید برای برخی از افراد این سوال پیش آید که شرایط ایمن برای نگهداری اسید استیک چیست و چرا باید به ایمنی آن توجه داشت. به خاطر داشته باشید، اسید استیک اگر در حالت غلیظ باشد، خاصیت خورندگی زیادی داشته و برای پوست دست بسیار خطرناک است. اگر پوست در تماس مستقیم با این ماده قرار گیرد، آثار سوختگی و تاول ناشی از این تماس ممکن است تا چند ساعت باقی بماند. اگر فردی به صورت طولانی مدت بخارات حاصله از این اسید را تنفس کند، بینی، گلو و چشم‌های او تحریک می شود و این تحریک، ناراحتی‌هایی را برای فرد به وجود می‌آورد. تحریک شدید ریه‌ها از دیگر عوارض استنشاق گازهای آزاد شده از اسید استیک است.

بسته بندی اسید استیک را به چه شکل انجام می‌دهند؟

حال که متوجه شده‌اید اسید استیک چیست و چه کاربردهایی دارد، خوب است در مورد شرایط بسته بندی نیز نکاتی را ذکر کنیم. معمولا اسید استیک مایع را در گالن‌ها و یا بشکه‌ها می‌ریزند و برای نگهداری اسید استیک پودری نیز از کیسه استفاده می‌کنند. گالن‌های مخصوص اسید استیک مایع، ظرفیت ۵ لیتری دارند. در جاهایی که نیاز است اسید استیک به دست صنایع برسد، اسید را به صورت فله‌ای انتقال می‌دهند. برای اطلاع از قیمت اسید استیک می توانید با کارشناسان فروش سایت کیمیا نساجین در تماس باشید.

بسته بندی اسید استیک

جمع بندی

اسید استیک چیست، موضوعی بود که ما در این مقاله در مورد آن صحبت کردیم. اسید استیک از جمله اسیدهایی است که در غلظت‌های متفاوت، تولید شده و کاربردهای خاص خود را نیز دارد. این اسید در حوزه‌هایی چون پزشکی، صنایع غذایی، استفاده به عنوان حلال و غیره به کار برده می‌شود و به روش‌های متفاوت، تولید و عرضه می‌گردد. کیمیا نساجین از جمله صنایع فعال در حوزه تولید مواد برای سنگشویی است. بالا بودن کیفیت مواد تولیدی و ارائه در بسته‌بندی ایمن شاخص‌ترین ویژگی‌ محصولات این گروه تولیدی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
خدمات سنگشویی تنها به صورت عمده ارائه میشود