اسید استیک خوراکی چیست؟

اسید استیک خوراکی از جمله مواد آلی طبیعی به شمار می رود؛ کاملا بی رنگ و شفاف است و بوی آن شباهت زیادی به بوی سرکه دارد. این ماده کاربردهای زیادی در صنایع مختلف و از جمله صنایع غذایی داشته و برای تولید آن از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود. از دیگر نام های این اسید می‌توان به اسید استانوئیک، اسید سرکه و اسید متان کربوکسیل اشاره داشت. ما در این متن قصد داریم به ذکر کاربردها و بررسی قیمت اسید استیک بپردازیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.

اسید استیک خوراکی چیست؟

تاریخچه مصرف اسید استیک خوراکی

انسان سالهاست که استیک اسید خوراکی را می‌شناسد و از آن استفاده می‌کند. برای اولین بار، این رومی‌های باستان بودند که پی به وجود این ماده بردند. داستان کشف نیز از پخت شراب ترش برای به دست آوردن شربت شیرین شروع شد. بعد از رومیان، در قرن هشتم، جابر حیان توانست با کمک تقطیر سرکه، اسید استیک را به دست آورد.

تا حدود ده قرن بعد، بشر هنوز نتوانسته بود این ماده را تولید کند، اما در نهایت و در سال ۱۷۰۰، یک شیمیدان آلمانی به نام گئورک ارنیست استال، توانست مجددا به روش تقطیر این ماده را استخراج کند. بعد از این کشف بود که بشر فهمید می‌تواند از این اسید در جاهای متفاوت استفاده کند و حتی نگاهی صنعتی به آن داشته باشد. به جهت کاربردهای فراوانی که این ماده دارد، تولید آن به صورت صنعتی نیز انجام شده و امروزه، مجموعه‌های زیادی در سطح کشورمان در حال تولید این اسید به صورت صنعتی هستند.

شناخت اسید استیک خوراکی

اسید استیک خوراکی از جمله اسیدهای ضعیف در طبیعت به شمار می‌رود؛ طعم آن ترش است و در حالت عادی به صورت بی‌رنگ دیده می‌شود. جالب است که بدانید، در سرکه‌ای که در همه منازل یافت می‌شود، حدود ۴ تا ۸ درصد از این اسید وجود دارد. اسید استیک از جمله موادی است که به راحتی در هگزان، آب و کلروفرم حل می‌شود. از این ماده به عنوان حلال انواع روغن، ید، گوگرد و نمک‌های معدنی نیز استفاده می‌کنند.

این مقاله رو از دست نده!>>>
معنی سنگ شور

از اسید استیک خوراکی در صنایع غذایی، زیاد استفاده می‌کنند و به جهت کاربردی بودن در بسیاری صنایع، برای تولید آن به روش‌های متفاوت روی آورده می‌شود. تولید اسید استیک در صنایع غذایی به روش تخمیر سرکه و متابولیسم مواد غذایی صورت می‌گیرد. اسیدی که از متابولیسم به دست می‌آید و اسیدی که به روش صنعتی تولید می‌شود، از نظر ساختار مولکولی، کاملا یکسان بوده و اسید استیک تولید شده در هر دو روش قابلیت استفاده در صنعت غذا را دارد. این اسید از فعالیت یک باکتری خاص به نام استوباکتر تولید می‌شود؛ البته خوب است بدانید میکروارگانیسم‌های دیگری نیز قادر به تولید این ماده هستند.

معرفی اسید استیک خوراکی

معرفی اسید استیک خوراکی

اسید استیک چگونه در صنایع غذایی استفاده می‌شود؟

اسید استیک خوراکی در صنایع غذایی به عنوان یک طعم دهنده حضور دارد. از دیگر نقش‌های این ماده می‌توان به نقش آن در رقیق کردن رنگ، اسیدی کردن محیط، تنظیم کردن اسیدیته و ضدعفونی کنندگی اشاره داشت. در برخی موارد از این اسید به عنوان حلال و نگهدارنده نیز استفاده می‌کنند. مواد غذایی چون، سس سالاد، سس کچاپ، سرکه، سس مایونز، غذاهای دریایی، خردل و میوه‌های کنسرو شده حاوی استیک اسید خوراکی هستند. به همین دلیل خرید اسید استیک در صنایع غذایی بسیار مرسوم است.

از دیگر مواد غذایی که حضور این ماده در آنها مشاهده می‌شود، شیر، پنیر، مرغ، گوشت، لبنیات، و غیره است. جاهایی که نیاز است بخار آب جوش در تماس با مواد غذایی قرار گیرد، مقداری اسید استیک به آن اضافه می‌کنند. خاصیت تمیزکنندگی و ضدعفونی کنندگی ظروف و آماده کردن آنها برای بسته بندی از دیگر کاربردهای این مایع به شمار می‌رود.

میوه‌هایی مانند انجیر، گریپ فروت و انگور حاوی مقداری استیک اسید هستند. در تولید مواد غذایی از اسید استیک به عنوان یک نگهدارنده استفاده می‌کنند. طعم ترش برخی انواع چیپس نیز به واسطه حضور این ماده اتفاق افتاده است.

اسید استیک به عنوان نگه دارنده گوشت

اسید استیک به عنوان نگه دارنده گوشت

مشتقات اسید استیک در صنایع غذایی چه نام دارند؟

برخی مشتقات اسید استیک خوراکی نیز در صنعت غذا کاربرد دارند که از بین آنها می‌توان به نمک‌های پتاسیم، سدیم و کلسیم اشاره کرد. این نمک‌ها در تولید برخی محصولات غذایی به کار برده می‌شوند. با توجه به شرایط موجود چنانچه نتوان از استیک اسید استفاده کرد، این مشتقات، به کار گرفته می شوند؛ زیرا می‌توانند نیازهای صنایع غذایی را به خوبی برطرف ‌کنند.

این مقاله رو از دست نده!>>>
عوارض خوردن پرمنگنات پتاسیم⭐ ( 7 عوارض )

موضوع دیگری که دانستن آن جالب به نظر می‌رسد این است که برخی محصولات جانبی اسید استیک خاصیت ضد میکروبی دارند. اسیدیته این مواد، با اسیدیته استیک اسید برابری کرده و در جاهایی که نیاز است از یک ماده ضدعفونی کننده استفاده شود، این مشتقات مورد استفاده قرار می‌گیرند. در برخی مواقع به جای خرید اسید استیک از مشتقات آن استفاده می شود که بلامانع است.

بررسی قیمت اسید استیک

اسید استیک خوراکی یکی از پرکاربردترین مواد شیمیایی است و برای تهیه آن می‌توانید به جاهای مختلفی مراجعه کنید. یکی از نکاتی که به هنگام بررسی قیمت اسید استیک باید به آن توجه داشت، بالا بودن کیفیت است. صنایعی که به این ماده نیاز فراوان دارند، می‌بایست برای تهیه آن به جاهایی مراجعه کنند که این ماده را در بالاترین کیفیت، تولید و ارائه می‌کنند.

اگر در یک صنعت، استیک اسید خوراکی بی‌کیفیت به کار برده شود، نتایجی که به دست می‌آید قابل قبول نخواهد بود و عملا هزینه‌ای که برای خرید آن صرف شده، به هدر خواهد رفت. از آنجایی که گران فروشی در بازار مواد شیمیایی در حال تبدیل شدن به یک امر عادی است، بهتر است برای تهیه این اسید به مراکز و مجموعه‌هایی مراجعه کنید که علاوه بر بالا بودن کیفیت به تعیین یک قیمت منصفانه برای محصول نیز توجه می‌کنند و با ارائه قیمت‌های گزاف، از بازار موجود سوء استفاده نمی‌کنند.

بررسی قیمت اسید استیک خوراکی

بررسی قیمت اسید استیک خوراکی

جمع بندی

اسید استیک خوراکی موضوعی بود که ما در این متن در مورد آن صحبت کرده و به بررسی قیمت آن پرداختیم. این ماده کاربردهای زیادی داشته و بسیاری از صنایع برای تولید محصولات خود به آن وابسته هستند. یکی از عمده‌ترین جاهایی که از این اسید استفاده می‌کند، صنایع غذایی است. صنایعی که به این ماده نیاز مبرم دارند، باید برای تهیه آن به مجموعه‌های معتبری همچون کیمیانساجین مراجعه کنند؛ این مجموعه در حوزه تولید ترکیبات شیمیایی فعالیت کرده و تمام تلاش خود را به کار می‌برد تا محصول نهایی، کیفیت بالایی داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
خدمات سنگشویی تنها به صورت عمده ارائه میشود