عمق دهنده رنگ نساجی چیست؟

عمق دهنده رنگ نساجی یکی از مسائل بسیار مهم و حیاتی در صنعت نساجی به شمار می‌رود. پایین بودن عمق رنگ در الیاف مصنوعی مساله‌ای است که باید برای آن فکری کرد. الیاف مصنوعی و به خصوص الیاف پلی استر، وقتی رنگ می‌شوند، عمق رنگ بالایی ندارند. متاسفانه، برخی راه حل‌هایی که برای این مساله بیان شده است نیز حتی نتوانسته مشکل را به خوبی حل کند. ما امروز و در این متن قصد داریم به صورت خلاصه و با زبانی ساده در مورد عمق دهنده‌های رنگ در نساجی صحبت کنیم. مقاله “انواع دسپرس کننده” را نیز حتما بخوانید؛ به کامل‌تر کردن اطلاعاتتان کمک فراوانی می‌کند.

عمق دهنده رنگ چیست؟ آیا چیزی در مورد آن می‌دانید؟

در صنعت نساجی، وقتی فرآیند تولید پارچه به اتمام می‌رسد، برای آنکه خواص مطلوب و مناسبی از نظر رنگ در آن ایجاد کنند، برخی کارها برای افزایش کیفیت و بهبود ظاهری پارچه انجام می‌دهند. یکی از اقداماتی که برای تولید یک پارچه بازارپسند انجام می‌شود، استفاده از عمق دهنده رنگ نساجی است. این مواد، یک فیلم نازک که ضریب شکست آن از ضریب شکست الیاف پایین‌تر است، روی پارچه ایجاد می‌کنند. با این عمل، میزان انعکاس نور از سطح پارچه کاهش پیدا کرده و رنگ پارچه، عمیق‌تر به نظر می‌آید.

ایجاد عمق در پارچه، مساله راحتی نیست و تلاش برای داشتن رنگ عمقی، یکی از چالش‌هایی است که صنایع نساجی با آن رو به رو هستند. اگر بخواهیم یک پارچه با رنگی عمیق داشته باشیم، اضافه کردن رنگ هیچ اثری نخواهد داشت و باعث افزایش عمق رنگ نخواهد شد. اضافه کردن رنگ بیشتر، تنها باعث افزایش مصرف رنگ و هزینه‌ها شده و هیچ نتیجه دیگری در پی ندارد. برای ایجاد عمق در نساجی به روش‌های متفاوت و به شرح زیر عمل می‌کنند:

  • عمق دهنده رنگ نساجی
  • زبر کردن سطح لیف
  • بهبود وضعیت جذب در ماده رنگ‌زا
این مقاله رو از دست نده!>>>
سنگشویی در قم

همان طوری که در فوق اشاره کردیم، روش‌های متفاوتی برای ایجاد عمق در نساجی وجود دارد، اما استفاده از عمق دهنده‌های رنگ در نساجی، به دلیل کم بودن هزینه مورد نیاز برای انجام آن و به دلیل عدم نیاز به تجهیزات فوق پیشرفته، از نظر اقتصادی و مالی روش بسیار به صرفه‌ای است. مکانیسم عمل در عمق دهنده رنگ نساجی، به دو روش جذب و تشکیل فیلم صورت می‌گیرد.

به خاطر داشته باشید، عوامل متفاوتی را می‌توان نام برد که روی افزایش کارایی و عملکرد عمق دهنده تاثیر دارد که برخی از آنها شامل، روش اعمال، ضریب شکست نور، میزان و حجم مصرف عمق دهنده و ماهیت پلیمری است.

آیا در مورد برتری عمق دهنده رنگ نساجی چیزی شنیده‌اید؟

در قسمت‌های بالاتر در مورد مواد عمق دهنده در رنگ نکاتی را اشاره کردیم. حال، لازم است در مورد برخی از برتری‌ها و ویژگی‌های منحصر به فرد این ماده صحبت کرده و آن را بیشتر به شما بشناسانیم. یک عمق دهنده رنگ نساجی با کیفیت ویژگی‌های زیر را دارد:

۱- هیچ پارچه‌ای از مزیت‌های این ماده بی‌نصیب نمی‌ماند

یکی از خصوصیاتی که باعث شده عمق‌دهنده‌ها به یک ماده بسیار کاربردی و مطرح در نساجی تبدیل شوند، ایجاد عمق در انواع مختلف پارچه است. برای تمام الیاف و پارچه‌های ویسکوز، نایلون، پلی استر، پنبه و غیره می‌توان از این ماده استفاده کرد.

۲- در انجام وظیفه خود، بی‌نقص و بی‌مثال عمل می‌کند

از دیگر موضوعاتی که باعث شده عمق‌‌دهنده‌ها به یک ماده بسیار کاربردی و به درد بخور در نساجی تبدیل شوند، ایجاد عمق در رنگ به نحوه احسن است. ماهیت و ذات این ماده با سایر روش‌های ایجاد عمق در پارچه، متفاوت است و همین موضوع سبب شده که در نساجی از این روش بیش از سایر روش‌ها استفاده کنند.

۳-  به راحتی از بین نمی‌رود

از دیگر مزیت‌های عمق دهنده رنگ نساجی که باعث شده این ماده جایگاه خوبی در این صنعت به دست آورد، از بین نرفتن آن در اثر شستشو است. این ماده اثری دائمی دارد و پارچه‌هایی که به کمک آن رنگ می‌شوند و رنگ عمقی پیدا می‌کنند، به راحتی رنگ خود را از دست نمی‌دهند و به قول معروف بور نمی‌شوند.

این مقاله رو از دست نده!>>>
مرکز فروش شلوار لی در کیش

۴- به مقدار نامحدود در آب حل می‌شود

از دیگر خواص عمق دهنده، حل شدن آنها در آب است. اینکه یک ماده به میزان نامحدود و بدون آنکه محلول را به حد اشباع برساند، در آب حل شود، از جمله خصوصیاتی است که در هر ماده‌ای وجود ندارد. این ویژگی به اثرگذاری عمق دهنده کمک بیشتری می‌کند و این نیز در نوع خود به عنوان یک امتیاز به شمار می‌رود.

۵- با نرمی و لطافت پارچه در نمی‌افتد

اگر قرار باشد به عمق رنگ در نساجی افزوده شود، اما نرمی و لطافت آن تحت حمله قرار گیرد، استفاده از عمق دهنده به هیچ عنوان منطقی و عاقلانه به نظر نخواهد رسید. کسانی که در صنعت نساجی از مواد عمق دهنده استفاده می‌کنند، به این موضع اعتراف کرده‌اند که این ماده، نرمی و لطافت پارچه را به هیچ عنوان تحت تاثیر قرار نخواهد داد.

این هشدارها را در مورد عمق دهنده مورد توجه قرار دهید!

با وجود اینکه عمق دهنده رنگ نساجی مزیت‌های زیادی دارد، اما ایراداتی به شرح زیر نیز به آن وارد می‌کنند:

  • معمولا مدت زمان استفاده از عمق‌دهنده‌ها محدود است. تا زمانی که تاریخ انقضای آنها به سر نرسیده، باید از آنها استفاده کرد.
  • برخی انواع عمق دهنده، در برابر سرما حساس هستند و ممکن است در اثر مواجه با دمای پایین دچار یخ‌زدگی شوند.
  • اگر مدت زمان استفاده این محصول به پایان رسیده است، حتما قبل از مصرف، آن را تست کنید.

آیا در مورد معتبرترین مرجع فروش عمق دهنده چیزی شنیده‌اید؟

عمق دهنده رنگ نساجی به کمک این صنعت آمده است تا اساسی‌ترین مشکل او، یعنی عمق رنگ حل شود. این مواد با روش خاص خود، کاری می‌کنند که پارچه‌ها به بهترین شکل ممکن رنگ شوند و به دست مشتری برسند. البته موضوعی که نباید آن را فراموش کرد، تهیه مواد عمق دهنده با کیفیت است.

اگر نمی‌دانید برای تهیه ترکیبات شیمیایی مناسب صنعت نساجی باید به کجا مراجعه کنید، ما کیمیا نساجین را پیشنهاد می‌کنیم. این مجموعه در حوزه ارائه و فروش مواد شیمیایی مورد نیاز در صنعت نساجی فعالیت می‌کند و ترکیباتی با کیفیت به دست متقاضیان می‌رساند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
خدمات سنگشویی تنها به صورت عمده ارائه میشود