۷ عوارض اسید استیک ⚠ اسید استیک چقدر خطرناک است؟
عوارض اسید استیک خطرناک است، اگر، به هنگام استفاده از آن به نکات ایمنی توجهی نشود. اسید استیک، یک ماده شیمیایی است و استفاده از آن در صنایع مختلف رواج زیادی دارد. در اغلب کشورهای جهان این ماده را به منظورهای متفاوت به کار میگیرند.
اسید استیک که به آن جوهر سرکه و جوهر انگور نیز میگویند، بیرنگ است، در فاز مایع وجود دارد و بویی شبیه به بوی سرکه میدهد. اگر میخواهید با عوارض خطرناک این ماده آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.

7 عوارض اسید استیک ⚠ اسید استیک چقدر خطرناک است؟
بدترین عوارض اسید استیک چیست؟
عوارض اسید استیک زمانی ظاهر میشود که این ماده با غلظت بالا در تماس با بدن قرار گیرد. این ماده یکی از خورندهترین اسیدهای موجود بوده و در صورت عدم رعایت نکات ایمنی، ممکن است خطرات زیادی برای فرد مصرفکننده به وجود آورد. برخی از بدترین عوارض این اسید به شرح زیر است:
۱- آسیب به پوست
اگر این اسید با سطح پوست تماس پیدا کند، موجب سوختگی آن میشود. گرچه این ماده خواص زیادی دارد و در صنایع متفاوت به کار برده میشود، اما در هر صورت باید در هنگام استفاده از آن نکات ایمنی را رعایت کرد.
اگر این اسید با پوستتان تماس پیدا کرد، به مدت ۱۵ دقیقه محل تماس با اسید را شستشو داده و همه لباسهای آلودهتان را دور بریزید. استفاده از نرمکننده و صابون ضدعفونی در این شرایط توصیه میشود.
۲- آسیب به چشم
از دیگر عوارض اسید استیک، آسیب به چشم است. چشمها یکی از حساسترین قسمتهای بدن هستند و به مانند برخی اعضای داخلی مانند قلب، توسط پوست محافظت نمیشوند. تماس این اسید با چشم عوارض بدی به دنبال خواهد داشت.
اگر یکی از چشمها یا هر دو چشم در تماس با این اسید قرار گرفت، در صورتی که لنز دارید، هر چه سریعتر لنزها را خارج کنید و چشمهایتان را به مدت ۱۵دقیقه با آب فراوان شستشو دهید. اگر سوزش چشم با این راهکار برطرف نشد، هر چه سریعتر به یک پزشک مراجعه کنید.
۳- ایجاد مسمومیت
کسانی که این اسید را میخورند، خود را در معرض مسمومیت قرار میدهند. این اسید برای اعضای داخلی بدن مانند معده خوب نیست و ممکن است مشکلاتی را برای آن ایجاد کند.
اگر در اثر حواس پرستی و یا بیتوجهی مقداری اسید استیک خوردید، استفراغ نکنید. چنانچه فردی که این اسید را مصرف کرده، بیهوش شده است، از تنفس دهان به دهان اجتناب کرده و با فوریتهای پزشکی و اورژانس تماس بگیرید.
۴- آسیب به اندامهای داخلی
از دیگر عوارض استیک اسید، آسیب به اندامهای داخلی است. کسی که در معرض گازهای متصاعد شده از این اسید قرار گرفته و آن را تنفس کند، شرایط آسیب به اندامهای داخلی خود را فراهم میکند.
اگر بخارات این اسید را تنفس کردید، محیط آلوده را به سرعت ترک کرده و به دنبال هوای تازه باشید. اگر در نفس کشیدن مشکل دارید، به کمک کپسول اکسیژن، نفس بکشید. در صورتی که تنفس طبیعی فرد قطع شده است، بهتر است تنفس مصنوعی داده شود.
۵- سیاهی دندانها
کسانی که به مدت طولانی در معرض این اسید قرار داشته و بخارهای آن را تنفس میکنند، به مروز زمان با مشکل سیاهی دندان مواجه خواهند شد.

بدترین عوارض اسید استیک چیست؟
۶- تاثیر منفی بر کلیه و کبد
از دیگر عوارض اسید استیک تاثیر منفی آن بر کلیه و کبد است. بیتوجهی به این عارضه ممکن است باعث به کما رفتن فرد و یا حتی مرگ او شود.
۷- بروز مشکلات ریوی
تنفس کردن گازهایی که از این اسید متصاعد میشود باعث بروز مشکلات ریوی خواهد شد.
به این دلیل، از اسید استیک استفاده نکنید!!!
عوارض اسید استیک را بیان کردیم، اما نباید این عوارض، دلیلی بر کنار گذاشتن این ماده باشد. اسید استیک خواص زیادی دارد و در صورتی که فرد نخواهد نکات ایمنی را رعایت کند، حق استفاده از آن را ندارد.
برای آنکه نسبت به استفاده از این ماده ترسی نداشته باشید، برخی از کاربردهای آن را در زیر آوردهایم:
- یکی از کاربردهای اسید استیک، درمان عفونت گوش است. قطرههای حاوی این اسید در بازار موجود هستند و توسط پزشک تجویز میشوند.
- کنترل کردن سرطان از دیگر کاربردهای این اسید است. این اسید قادر است برخی سلولهای سرطانی معده را به صورت انتخابی از بین ببرد و این در حالی است که سلولهای معده هیچ آسیبی نخواهند دید.
- در درمان برخی بیماریهای باکتریایی نیز این اسید، مفید و موثر ظاهر شده است.
عوارض اسید استیک، تنها زمانی شامل حال شما خواهد شد که بدون توجه به تجویز پزشک، این ماده را مصرف کرده و یا با اسیدهای غلیظ در تماس باشید. گریدهای خوراکی این اسید، هیچ تاثیر بدی بر سلامت انسان نخواهند داشت و مشکلی را ایجاد نخواهند کرد. محلولهایی که غلظت آنها بیش از ۲۵ درصد است، خورندگی بالایی داشته و باعث ایجاد عارضه میشوند.
عوارض اسید استیک را این گونه کاهش دهید :
برای آنکه عوارض اسید استیک شما را به خود درگیر نکند، خوب است به نکاتی که در ادامه ذکر میکنیم توجه کرده و در حین کار با این اسید، آنها را رعایت کنید:
- هر زمان که میخواهید این اسید را مورد استفاده قرار دهید، از اضافه کردن آب به آن خودداری کنید.
- این اسید باید از منابع گرما و یا منابعی که باعث ایجاد جرقه و شعله میشوند، دور نگه داشته شود.
- اگر قصد استفاده از اسید استیک را دارید، این عمل را در جایی انجام دهید که تهویه خوبی در محل برقرار باشد. اگر تهویه خوب نیست، از وسایل ایمنی مانند تجهیزات تنفسی استفاده کنید.
- در زمان استفاده از این اسید، تجهیزاتی مانند دستکش، عینک و ماسک را فراموش نکنید.
- از اینکه ایستگاههای شستشوی چشم در نزدیکی شما قرار دارند، اطمینان حاصل کنید تا در صورت وارد شدن این اسید به چشم، عوارض اسید استیک باعث آسیب به چشمان شما نشود.

عوارض اسید استیک را این گونه کاهش دهید :
اسید استیک با کیفیت را از کجا بخرم؟
عوارض اسید استیک را ذکر کردیم و در مورد کاربردهای آن نیز اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دادیم. به جز کاربری این اسید در حوزه پزشکی، بسیاری صنایع دیگر هستند که برای انجام فعالیت خود به این ماده نیاز دارند.
محصولات شیمیایی، به شرطی میتوانند اثرگذاری بالایی داشته باشند که کیفیت در آنها لحاظ شده باشد. هر چه خلوص این مواد کمتر باشد، اثربخشی آنها نیز پایینتر است. از آنجایی که برخی فروشندگان متقلب، در حوزه تولید مواد شیمیایی نیز ورود پیدا کردهاند، توصیه میکنیم برای تهیه اسید استیک با کیفیت به مراکز فروش مجاز و معتبر، همچون کیمیا نساجین مراجعه کنید.
این مجموعه طیف وسیعی از محصولات شیمیایی را در اختیار متقاضیان قرار میدهد. به کسانی که کیفیت برایشان در اولویت قرار دارد، توصیه میکنیم تعلل نکرده و با کارشناسان ما تماس بگیرند. قیمت مناسب و حفظ کیفیت، شعار ما در کیمیا نساجین است.