رنگ دیسپرس چیست؟

رنگ دیسپرس چیست؟ به چه شکل عمل می‌کند؟ انواع مختلف آن کدام است؟ چه کاربردهایی در صنعت نساجی دارد؟ اگر این سوالات، سوال شما نیز هست در ادامه با همراه باشید تا در مورد این ماده اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار شما قرار دهیم.

مقاله عمق دهنده رنگ در نساجی را نیز حتما مطالعه کنید؛ این دو مقاله در کنار هم به شما کمک می‌کنند، اطلاعات کاملی در مورد روش‌های ایجاد عمق و افزایش کیفیت رنگ در نساجی به دست آورید.

برای خرید محصول دیسپرس کننده کلیک کنید 

آیا در مورد چیستی و چرایی رنگ دیسپرس اطلاعاتی دارید؟

رنگ دیسپرس که به آن رنگ پراکنده هم گفته می‌شود، به صورت پودر در بازار موجود است و از جمله مواد غیر یونی به شمار می‌رود. این رنگ به میزان خیلی کم در آب حل می‌شود و وزن مولکولی آن معمولا ۳۰۰ تا ۸۰۰ است. برخی از مشخصات مهم این ماده را در ادامه آورده‌ایم:

  • دیسپرس کننده‌ها مقاومت بسیار خوبی در برابر تصعید، سایش، شستشو و نور دارند.
  • برای رنگ کردن پلی استر و استات سلولز اولین گزینه‌ای که پیشنهاد می‌شود، دیسپرس کننده است.
  • در صنایع تولید چرم و کاغذ از فواید و مزیت‌های این ماده به خوبی بهره می‌برند.
  • زمانی که از دیسپرس کننده برای رنگ‌آمیزی استفاده می‌کنند، هیچ‌گونه واکنش و تغییرات شیمیایی بین رنگ و پارچه به وقوع نمی‌پیوندد.
  • برای آنکه از به هم چسبیدن ذرات سوسپانسیون جلوگیری به عمل آورند، از دیسپرس کننده استفاده می‌کنند. این تعریف به شما کمک می‌کند تا به درک واضح و روشنی از سوال رنگ دیسپرس چیست، برسید.
  • این ماده در دماهای به نسبت پایین، به صورت گاز بوده و توسط استات سلولز و الیاف مصنوعی جذب می‌شود.
  • در آب با دمای ۸۰ درجه سانتی‌گراد، مقدار حلالیت آن حدود یک میلی‌گرم بر لیتر است.
  • برای آنکه پایداری رنگ به کمک دیسپرس کننده حفظ شود، حمام رنگرزی باید دمای بالایی داشته باشد تا قابلیت حلالیت این ماده افزایش پیدا کند.
  • پایداری دیسپرسیون در نساجی بسیار مهم است و به همین دلیل است که در نساجی از دیسپرس کننده‌ها زیاد استفاده می‌کنند.
  • این ماده هیچ تاثیری روی درخشندگی شیدها نخواهد داشت.
  • در محیط‌های اسیدی و قلیایی می‌تواند خواص ذاتی خود را به خوبی حفظ کند.
این مقاله رو از دست نده!>>>
لی سنگشور چیست ؟

انواع رنگ دیسپرس چیست؟

بعد از آنکه در مورد سوال رنگ دیسپرس چیست، توضیح دادیم و فهمیدیم که چرا از این ماده در صنایع نساجی استفاده می‌کنند، وقت آن است که در مورد انواع رنگ دیسپرس نیز اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم. بدون شک آشنایی با انواع این ماده می‌تواند در انتخاب بهترین و کاربردی‌ترین نوع دیسپرس کننده کمک فراوانی باشد. انواع رنگ‌های دیسپرس به شرح زیر است:

۱- رنگ دیسپرس نوع RD

یکی از انواع دیسپرس کننده‌هایی که در نساجی مورد استفاده قرار می‌گیرد، رنگ دیسپرس نوع RD است. در جاهایی که می‌بایست الیاف پلی استر به سرعت و بدون فوت وقت رنگ شوند، این دیسپرس کننده بسیاری از مشکلات را با حضور خود حل می‌کند.

۲- رنگ دیسپرس نوع P

نوع دیگری از دیسپرس کننده، رنگ دیسپرس نوع P است. از این نوع برای رنگ آمیزی مخلوط، و یا چاپ ضد تخلیه الیاف پلی استر استفاده می‌کنند.

۳- رنگ دیسپرس نوع S

پاسخ دیگری که می‌توانیم به سوال انواع رنگ دیسپرس چیست، بدهیم، رنگ دیسپرس نوع S است. یکی از مشخصات و ویژگی‌های بسیار مهم این نوع دیسپرس کننده، بالا بودن مقاومت آن در برابر تصعید است. از این نوع دیسپرس کننده برای رنگ آمیزی پد خشک (ترکیب پلی استر و پارچه) استفاده می‌کنند.

۴- رنگ دیسپرس نوع SE

رنگ دیسپرس نوع SE نوع دیگری از دیسپرس کننده‌های موجود در بازار است. زمانی که بخواهند لایه‌های خشک الیاف پلی استر را رنگ‌آمیزی کنند و یا زمانی که قرار است، رنگ‌آمیزی به صورت غوطه‌وری صورت گیرد، از این نوع استفاده می‌شود. رنگ دیسپرس نوع SE مقاومت بسیار بالایی در برابر تصعید از خود نشان می‌دهد و در ضمن، خاصیت یکنواخت سازی قابل ملاحظه‌ای را می‌توان از آن انتظار داشت.

۵- رنگ دیسپرس نوع E

از دیگر انواع دیسپرس کننده که در نساجی از آن زیاد استفاده می‌کنند، رنگ دیسپرس نوع E است. این نوع دیسپرس کننده برای رنگ‌آمیزی به روش غوطه‌وری مناسب بوده و هموارسازی قابل ملاحظه و قابل قبولی از خود نشان می‌دهد. رنگ دیسپرس نوع E در روش چاپ به صورت انتقال حرارتی نیز کاربرد دارد.

این مقاله رو از دست نده!>>>
سنگشویی چیست؟

آیا  در مورد راز عملکرد رنگ دیسپرس کننده چیزی شنیده‌اید؟

حال که می‌دانیم رنگ دیسپرس چیست، خوب است در مورد نحوه عملکرد این ماده نیز صحبت کنیم. به دلیل عملکرد بالای این ماده در رنگ‌آمیزی و ایجاد عمق در رنگ است که باعث شده صنعت نساجی از این ماده زیاد استفاده کند. برای برخورداری از خواصی که در این ماده نهفته است، به دو روش زیر عمل می‌کنند:

۱-دما و فشار بالا

در این روش، دما، ۱۳۰ درجه سانتی‌گراد و فشار نیز ۰٫۲ مگاپاسکال است. لازم به ذکر است که برای استفاده از سایر رنگ‌ها، نیازی به اعمال درجه حرارت بالای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد نیست و فشار نیز معمولا همان فشار معمولی اتمسفر است.

۲-روش ذوب گرم

در روش ذوب گرم، محلول رنگ‌آمیزی را روی الیاف پخش کرده و سپس آنها را به اتاقک خشک‌کنی که دمای آن بین ۱۸۰ تا ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد است، منتقل می‌کنند. این الیاف به مدت ۳۰ دقیقه در این فضا می‌مانند. دیسپرس کننده‌ها در مواجه با دمای بالای وزن مولکولی‌شان افزایش پیدا کرده و بیشتری مقاومت را در برابر تصعید از خود نشان می‌دهند. فعالان صنعت نساجی از زمانی که فهمیدند رنگ دیسپرس چیست، سعی کردند در تولید پارچه‌هایی با کیفیت از این ترکیب، زیاد بهره ببرند.

بزرگان نساجی رنگ دیسپرس را به این شکل خریداری می‌کنند!!!

در مورد رنگ دیسپرس چیست، انواع آن و همین طور عملکرد این ماده صحبت کردیم و اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دادیم. موضوعی که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، کیفیت دیسپرس کننده است. ما نیز باور داریم که این ماده خواص جالب توجهی دارد، اما آیا دیسپرس کننده‌های بی‌کیفیت نیز می‌توانند ما را به انتظاراتمان از این ماده نزدیک کنند؟ پاسخ، تنها یک کلمه است؛ خیر.

این ماده برای آنکه در اثرگذارترین حالت ممکن ظاهر شود، می‌بایست کیفیت بالایی داشته باشد و تنها راهی که برای اطمینان از کیفیت این ماده وجود دارد، تهیه آن از مراجع معتبر است. اگر به دنبال خرید دیسپرس کننده با کیفیت هستید، با کارشناسان ما در کیمیا نساجین صحبت کنید و برای دریافت دیسپرس کننده با کیفیت قدم موثری بردارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
خدمات سنگشویی تنها به صورت عمده ارائه میشود